RTV ukinila Poglede Slovenije

Bojan Traven in Uroš Slak trdita, da je razlog politične narave. Podrobnosti bosta predstavila jutri.

Objavljeno
09. julij 2013 18.10
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - »Kljub dogovoru z vodstvom RTV Slovenija o nadaljevanju projekta Pogledi Slovenije se zaradi politične odločitve programskega direktorja po zadnji oddaji o Mercatorju oddaja Pogledi Slovenije ukinja,« sta v sporočilu za javnost zapisala novinarja Uroš Slak in Bojan Traven.

Podrobnosti razhajanja bosta, kot sta napovedala, pojasnila jutri na novinarski konferenci.

»Ni v navadi, da bi novinarji sklicevali novinarske konference. A ker gre za svobodo govora, ohranjanje novinarskega dostojanstva in profesionalnosti, sva se odločila, da jo skličeva,« sta zapisala.

Uroš Slak in Bojan Traven sta na nacionalno televizijo iz komercialne medijske hiše Pro Plus prišla leta 2010. Z RTV sta imela za obdobje treh let sklenjeno pogodbo, ki jima je na mesec zagotavljala 4500 evrov honorarja. Generalni direktor javnega zavoda je bil ob podpisu njunih pogodb Anton Guzej.

Kot smo na Delu že pisali, na RTV niso bili najbolj navdušeni nad prihodom omenjenih televizijcev,. Zadovoljstvo je bilo še manjše po tem, ko naj bi za njima z družbe Proplus zlagoma prišla še dodatna kadrovska okrepitev, ki bi pomagala pri raziskovalnem delu za oddajo Pogledi Slovenije.