Rupel sprejel delegacijo Južne Koreje

Minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel je sprejel delegacijo narodne skupščine Južne Koreje pod vodstvom Yoon-Keen Wooja. Slovenija bo odprla svoj konzulat v Seulu.

Objavljeno
23. marec 2007 20.46
Minister za zunanje RS dr. Dimitrij Rupel je med obiskom delegacije narodne skupščine Republike Koreje sprejel podpredsednika parlamentarne skupine prijateljstva s Slovenijo Yoon - Keun Wooja
Ljubljana - Minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel je sprejel delegacijo narodne skupščine Južne Koreje pod vodstvom Yoon-Keen Wooja. Woo je tudi podpredsednik južnokorejsko-slovenske parlamentarne skupine prijateljstva. Pred tem se je južnokorejska delegacija mudila tudi na obisku v v slovenskem parlamentu, kjer jih je sprejel podpredsednik DZ Sašo Peče, srečala pa se je tudi s slovensko delegacijo skupine prijateljstva z Južno Korejo.

Rupel za poglabljanje odnosov med Slovenijo in Severno Korejo

Rupel je v pogovoru Yoon-Keen Woojem izpostavil zelo dobro sodelovanje med državama in poglabljanje odnosov na različnih področjih. Odnosi med državama so se še posebej okrepili po obisku nekdanjega južnokorejskega zunanjega ministra in sedanjega generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona v Sloveniji decembra 2005. H krepitvi odnosov bo prispevalo tudi odprtje slovenskega konzulata v Seulu.

Za meddržavno sodelovanje na področju znanosti in tehnologije

Rupel je ob tem izrazil zadovoljstvo s krepitvijo sodelovanja zlasti na področju znanosti in tehnologije, saj je k temu pozitivno prispeval obisk južnokorejske delegacije ministrstva za znanost in tehnologijo v Sloveniji decembra 2006. Blagovna menjava med državama se prav tako povečuje, saj južnokorejska podjetja v Evropi s pridom in vse bolj izkoriščajo storitve Luke Koper, kot pristanišča za trge srednje Evrope, so zapisali na spletni strani MZZ.