Ruplu napovedujejo interpelacijo

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je naredil konec ugibanju o snovanju interpelacije proti zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu. V stranki namreč že zbirajo informacije in »kikse« ministra.

Objavljeno
22. december 2006 07.00
Dimitrij Rupel
Ljubljana – Predsednik SNS Zmago Jelinčič je naredil konec ugibanju o snovanju interpelacije proti zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu. Povedal je, da zbirajo informacije in »kikse« ministra Rupla, podobno kot prej o razrešenem ministru za delo, družino in socialne zadeve Janezu Drobniču. Ko bodo imeli dovolj informacij, bo SNS sklicala novinarsko konferenco in predstavila svoje argumente za vložitev interpelacije.

Po novinarski konferenci, na kateri je SNS predstavila argumente za interpelacijo zoper takratnega ministra Drobniča, je predsednik vlade Janez Janša sprejel odločitev o njegovi razrešitvi, z zadovoljstvom ugotavlja Jelinčič. Takrat so imeli v SNS občutek, da je bil premier zadovoljen s tem, kako se je stranka lotila zbiranja gradiva zoper ministra za delo, zato Jelinčič upa, da bo Janša ukrepal podobno tudi tokrat in Rupla razrešil.

Jelinčič: V SNS se interpelacij lotevamo drugače kot v LDS

Po Jelinčičevih besedah se v SNS interpelacij lotevajo drugače kot v LDS, kjer so populistični, njihova argumentacija pa nima nobene teže. Glede datuma vložene interpelacije je bil Jelinčič nedoločen; njegova zlomljena noga, prazniki in pričakovanje novega družinskega člana bodo odločitev o interpelaciji pomaknili v februar ali celo marec.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!