S kolesom, konjem ali peš po slovenski Istri

Čez dober mesec bo interaktivna karta s potmi dosegljiva tudi na spletni strani www.portoroz.si.

Objavljeno
03. julij 2013 14.18
ISTRA - PADNA
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Nova vas – Turistično združenje Portorož je v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola in Turistično organizacijo Koper izdalo prvi kolesarsko-pohodniški vodnik po slovenski Istri.

V njem je podrobno predstavljenih 17 možnosti za kolesarske izlete, 19 tras za pohode in tri konjeniške poti, in to predvsem po istrskem podeželju. Brošuri, ki so jo natisnili v štirih jezikih in 50.000 izvodih, je priložen tudi zemljevid omenjenih poti.

Čez dober mesec bo interaktivna karta s potmi dosegljiva tudi na spletni strani www.portoroz.si, od 30. julija pa bo na razpolago kot mobilna aplikacija v petih jezikih. Uporabniki bodo do nje lahko dostopali prek QR-kode, ki bo na voljo v vseh obalnih Ticih in Applovi spletni trgovini.

Kolesarsko-pohodniški vodnik ima označene poti v treh težavnostnih stopnjah, opisana je dolžina poti, seštevki vseh vzponov, predviden čas za pot, razmerje asfalta in makadamskih poti, pa tudi, za katere vrste kolesa je pot primerna. Označeni so parkirišča, naravne in kulturne znamenitosti, spomeniki, razgledne točke, turistične kmetije, prenočišča, vinske kleti ...

Mobilna aplikacija bo uporabniku omogočila natančnejši vpogled na pametnih telefonih ali GPS-navigatorjih. Brošura je stala 18.700 evrov, še 4500 evrov bo stala spletna aplikacija. Tri občine bodo predvidoma jeseni poskrbele za natančnejše označevanje kolesarskih poti z usmerjevalnimi tablami in zemljevidi.

Predstavili so tudi tri kolesarjem prijazne hotele: hotel Tomi v Portorožu, hotel Salinera in hotel Svoboda v Strunjanu.