S pustom nad krzno

Državljanska pobuda LjudjeZa.org v okviru tradicionalne pustne povorke na Krekovem trgu v Ljubljani pozviva krznarsko industrijo k razmisleku o preusmeritvi svoje dejavnosti.

Objavljeno
17. februar 2007 12.00
Naslednje leto nič več krzna
Ljubljana - Predstavniki in predstavnice državljanske pobude LjudjeZa.org danes od 11. ure, v okviru tradicionalne pustne povorke na Krekovem trgu v Ljubljani, organizirajo akcijo "Naj pust odžene tudi krzno".

Krznarska industrija se mora preusmeriti

Zaposlene v krznarski industriji pozivajo, naj razmislijo o preusmeritvi svoje dejavnosti in najdejo moralno sprejemljivejše načine za zaslužek. " Nastopil je čas, ko smo se kot družba začeli spraševati, ali sta smrt in krutost opravičljivi v imenu mode," so zapisali v sporočilu za javnost.

Tako želijo s priključitvijo tradicionalni slovenski pustni prireditvi, ki še zmeraj ohranja svoj značaj, prikazati, da nekatere tradicije v času spremenijo svoj kontekst. Tradicije, ki temeljijo na trpljenju in izkoriščanju, v današnjem času niso več potrebne. Nastopil je čas, da se pričnejo nadomeščati z drugimi, etično sprejemljivejšimi potmi, ki bodo sčasoma postale tradicije same po sebi, so še sporočili iz LjudjeZa.org.