S tekmovanjem do logike v vsakdanjem življenju

Tekmovanja se je udeležilo preko 25 tisoč osnovnošolcev in več kot 5 tisoč dijakov.

Objavljeno
27. september 2013 18.22
Sonja Merljak, šolstvo
Sonja Merljak, šolstvo

Učenci in dijaki so se danes na šolskih tekmovanih preizkusili iz znanja logike.

Reševali so logične naloge in naloge iz lingvistike. V Zvezi za tehnično kulturo Slovenije, ki tekmovanje organizira, tako mlade spodbujajo k logičnemu razmišljanju in k uporabi logike v vsakdanjem življenju, pa tudi pri učenju matematike, naravoslovja in jezikov.

Tekmovanja se je udeležilo preko 25 tisoč osnovnošolcev od 1. do 9. razreda in več kot 5 tisoč dijakov srednjih in poklicnih šol.

Vodja projekta Mija Kordež pravi, da se srednejšolsko tekmovanje nadaljuje tudi na mednarodni ravni na lingvistični olimpijadi, ki je lani potekala prav v Sloveniji, naslednje leto pa bo na Kitajskem.

Najboljši način za urjenje logičnega mišljenja je reševanje logičnih nalog, pravi Mija Kordež. Vendar to ne sodi v redno izobraževanje. To vrzel lahko zapolnijo tudi tekmovanja.

Po šolskem tekmovanju se bodo najboljši iz vsake šole udeležili državnega tekmovanja, ki bo za osnovne šole potekalo na 22 lokacijah po vsej Sloveniji, in sicer v soboto, 19. 10. 2013; za srednje šole ter študente pa bo tekmovanje potekalo v soboto, 9. 11. 2013, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.