Sanader pričakuje skupno sejo hrvaške in slovenske vlade

Hrvaški premier Ivo Sanader je za hrvaški radio dejal, da zaenkrat od slovenskega kolega Janeza Janše ni dobil nobenega signala, da dogovor o novi skupni seji vlad ne bo izpolnjen.

Objavljeno
19. februar 2007 18.03
Hrvaški premier Ivo Sanader
Zagreb - Za skupno sejo hrvaške in slovenske vlade obstaja veliko dobrih razlogov, ker dobri in partnerski odnosi med dvema državama ne morejo biti v senci nekaj medsebojnih odprtih vprašanj, ki jih sicer nihče ne zanika, je za Hrvaški radio dejal hrvaški premier Ivo Sanader. Dodal je, da zaenkrat od slovenskega kolega Janeza Janše ni dobil nobenega signala, da dogovor o novi skupni seji vlad, ki sta ga vladi sklenili na prvem skupnem srečanju na Brionih junija 2005, ne bo izpolnjen.

Sanader sicer ni izključil možnosti, da skupne seje morda ne bo, ker se "zaostrujejo stališča do Hrvaške v nekaterih političnih krogih", iz katerih pa je izključil slovensko vlado. Sanader je ponovil hrvaški predlog, da se odprta vprašanja uredijo pri mednarodnih pravnih inštitucijah.

Med drugim pa je ocenil, da nedavna izjava predsednika Slovenske narodne zveze pri SLS Marjana Podobnika na Hrvaški televiziji, da bi Slovenija lahko kot predmet arbitraže zahtevala mejo na reki Mirni, izraža poseganje za hrvaškim ozemljem.