ŠC Pohorje: plače do četrtka – ali stavka

Agonija ŠC Pohorje: Delavci proti stečaju.

Objavljeno
15. september 2014 21.38
regent pohorje
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor – Delavci Športnega centra (ŠC) Pohorje oziroma člani sindikata so »absolutno proti« stečaju podjetja: »Zavzemamo se za ohranitev delovnih mest in redno izplačilo plač!« so zapisali v sporočilu Sindikata gostinstva in turizma (SGiT). Če plač ne bo, napovedujejo stavko.

V ŠC Pohorje je zaposlenih nekaj več kot 100 ljudi, člani sindikata pa so se konec minulega tedna sestali z direktorico Barbaro Vtič Vraničar, da bi od nje slišali, v kakšnem stanju je podjetje, kaj bo z delavci in ali bodo do četrtka dobili plačo za avgust. Kot so sporočili včeraj, jim direktorica »upanja, da se bo vse izšlo dobro, ni mogla dati.«

»V ŠC Pohorje se trudimo, da bi zagotovili sredstva za izplačilo plač v tem tednu,« se je danes odzvala Barbara Vtič Vraničar. Če to ne bo možno, bomo šli v delno izplačilo, je dodala. Odločitev o nadaljnji usodi žičničarsko-hotelirskega podjetja naj bi bila znana do konca septembra.

Predstavniki sindikata so se v nedeljo sestali še z mariborskim županom Andrejem Fištravcem. »Župan je podal kar nekaj možnih rešitev, a istočasno povedal, da Družba za upravljanje terjatev bank na njihove predloge reševanja ŠC Pohorje ne pristaja. Vsaka stran ostaja pri svojem, zaposleni in naprave pa čakajo,« so v izjavi za javnost zapisali predsednik sindikata v ŠC Pohorje Marko Kundid, sekretarka SGiT za Podravje Breda Črnčec ter predsednik SGiT Slovenije Kristijan Lasbaher. Če plač do četrtka ne bo, bodo delavci v petek napovedali stavko; če se »država ne bo zganila«, pa bodo razmislili o vsesplošnih protestih.