ŠC Pohorje spet grozi stečaj

DUTB je konec julija objavila mednarodni razpis za prodajo ŠC Pohorje, nanj pa je prejela ponudbi Nipe in podjetja Skupina up.

Objavljeno
09. september 2014 11.53
tre*POHORSKA VZPENJAČA
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor − Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ne bo dokapitalizirala Športnega centra (ŠC) Pohorje v zahtevani višini 3,7 milijona evrov, saj dokapitalizacija ni ekonomsko upravičena, so včeraj sporočili iz DUTB, ki je 97-odstotna lastnica ŠC Pohorje. Zato mariborskemu žičničarsko-hotelirskemu podjetju spet grozi stečaj.

»ŠC Pohorje že od leta 2011 ustvarja čisto izgubo iz poslovanja. Poleg tega ga bremenijo številne za družbo škodljive pogodbe, ki so bile sklenjene v preteklosti na področju prodaje, nabave in kadrovanja, zaradi česar so razmere v družbi neobvladljive tako v poslovnem in finančnem smislu kot tudi z vidika lastniških povezav,« pravijo na DUTB.

DUTB je konec julija objavila mednarodni razpis za prodajo ŠC Pohorje, nanj pa je prejela ponudbi Nipe in podjetja Skupina up. »DUTB je ponudbe skrbno proučila in ponudnike pozvala k dopolnitvi v delu, ki se nanaša na način zagotovitve sredstev za odkup terjatev,« so sporočili včeraj.

Če bodo ponudniki dali ustrezna zagotovila o potrebnih finančnih sredstvih, se »lahko postopek prodaje relativno hitro sklene,« pravijo na DUTB. Menijo, da je druga možnost, da ŠC Pohorje dokapitalizira kdo tretji, sicer ga najverjetneje čaka stečaj.