SD ne podpira ne Arčona ne Manojlovića

Doslej najmočnejša stranka v mestnem svetu se ne strinja z Arčonovim vodenjem občine Nova Gorica.

Objavljeno
16. oktober 2014 09.33
Katja Željan, Nova Gorica
Katja Željan, Nova Gorica

Nova Gorica – Socialni demokrati, ki so imeli pred volitvami v mestnem svetu kar sedem svetnikov (v novi sestavi bodo štirje), ne podpirajo zdajšnjega župana Mateja Arčona. Ima pa slednji podporo Liste Mirana Müllnerja in Liste za razvoj podeželja.

»Socialni demokrati se nismo in se ne strinjamo z načinom vodenja občine Mateja Arčona. Nasprotujemo netransparentnemu in neracionalnemu trošenju javnih sredstev, trošenju denarja za investicije, ki niso razvojno naravnane. Kljub njegovim predvolilnim obljubam ne verjamemo, da se bo, če bo izvoljen, v njegovem načinu dela karkoli spremenilo,« je sporočil predsednik občinskega odbora SD Nova Gorica Mirko Brulc, sicer nekdanji župan Nove Gorice.

»Mi smo želeli razvoj občine, ki bo omogočal zaposlovanje, ki bo podpiral razvoj podjetništva, hitrejši razvoj turizma, bolj učinkovito črpanje evropskih sredstev, občanom bolj prijazno in učinkovito občino. Ker ne verjamemo, da bo Matej Arčon delal za te cilje smo se odločili, da ga v drugem krogu volitev za župana MONG ne podpremo,« je kritičen Brulc. Podpore pa niso namenili niti Arčonovemu protikandidatu Luki Manojloviću, ki bo imel v novi sestavi mestnega sveta s svojo listo Goriška.si tako kot SD štiri svetnike.

Večina ostalih strank se glede podpore Mateju Arčonu oziroma Luki Manojloviću javno ni opredelila. Edina izjema sta Listi Mirana Müllnerja in Lista za razvoj podeželja, ki sta v torek sporočili, da podpirata Arčona. Manojlović je sicer na svoji novinarski konferenci v petek napovedal, da bo v tem tednu prišlo do prerazporeditve glasov. Včeraj so nam v njegovem taboru povedali, da se o morebitni podpori njegovi županski kandidaturi doslej ni še nihče uradno izjasnil.