"SDS je najstabilnejši del naše politike"

Glavne teme rednega letnega sestanka 70-članskega izvršilnega odbora stranke SDS: politične razmere v državi, predsedovanje in novi predsednik države. Sestanek je potekal za tesno zaprtimi vrati.

Objavljeno
11. marec 2007 07.00
Janez Janša
Portorož - Spremembe v slovenskem političnem prostoru, kandidiranje za predsednika države in priprave na predsedovanje EU so bile glavne teme včerajšnjega rednega letnega sestanka 70-članskega izvršilnega odbora stranke SDS (v katerem so tudi vsi ministri in poslanci iz stranke). Sestanek je potekal za tesno zaprtimi vrati, kljub temu pa je dvema novinarjema uspelo krajši čas slediti razpravam iz tehničnega studia.

Predsednik SDS Janez Janša je med zasedanjem v izjavi povzel, da je nemogoče pričakovati učinkovito predsedovanje EU brez dobršne mere politične trdnosti v Sloveniji. Stranka SDS je zdaj daleč najstabilnejši del slovenske politike, je dejal Janša.

»V pripravah na letošnje predsedniške volitve prevladuje večinsko mnenje, da bi morala SDS nastopiti s svojim kandidatom. Postopek evidentiranja bo formalno končan na naslednji seji sveta stranke v prvi polovici maja. Takrat bodo stališča v zvezi z imenom kandidata in načinom nastopa na volitvah že bolj jasna,« je dejal Janša. (Ne glede na njegove izjave je v političnih kuloarjih že bilo slišati nekaj imen možnih kandidatov, ki bi jih lahko podprla stranka. Še najresneje se zdi ime Dimitrija Rupla, nemajhno presenečenje bi bil Danilo Türk, minister Milan Zver pa je govorice o kandidiranju že zavrnil v javnosti, op. a.)

Več preberite v Nedelu.