SDS: Namesto, da bi država izšla iz krize, tone v nove

Stranka SDS na čelu z njenim predsednikom Janezom Janšo trenutno doživlja "pravi pogrom poln podtikanj in laži, politična kultura pa je najnižje kot kdajkoli," je po današnjem svetu največje opozicijske stranke ocenil predsednik sveta France Cukjati.

Objavljeno
11. marec 2011 20.47
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika
Cerknica - Članstvo ob zadnjih primerjavah njihovih vidnih članov z nacističnimi voditelji in predvolilnem pogrevanju orožarskih afer izraža globoko prizadetost, užaljenost in skrb nad takšnim stanjem v Sloveniji, zagotavlja France Cukjati. "Če je prejšnjo predvolilno kampanjo zaznamovalo geslo diskreditirati Janšo, je sedaj pričakovati še bolj umazano tekmo, polno žaljivih stvari," je ocenil poslanec SDS in dodal, da se nikakor ne bodo zgolj umaknili s političnega prizorišča in mirno čakali na volitve.

V SDS zato podpirajo umik oznake tajno iz vseh vojaških dokumentov, v kolikor ti ne bi škodili ljudem, ki so pomagali oboroževati samostojno državo. Zapletov glede dokumentov, ki naj bi obremenjevali predsednika republike - a kot smo razkrili v Delu, niso bili identični tistim iz arhiva - članstvo ni problematiziralo, zagotavlja Cukjati, ki je tokrat stopil pred mikrofone namesto lažje obolelega Janeza Janše.

Kljub temu, da je beseda tekla tudi o perspektivah SDS, se morebitne podpore kateremu izmed bližajočih se referendumov niso dotikali. "Trenutno sploh še ne vemo, kako je ustavno sodišče odločilo glede pokojninske reforme, tako da bomo o tem razpravljali na drugih strankarskih organih," je pojasnil predsednik sveta SDS.

Ob tem je še dodal, da je prišlo tudi do nekaterih pobud za predčasne volitve, a je, tako Cukjati, "energijo nesmiselno trošiti, tam, kjer se ne da nič narediti".