SDS: Türk ima dva obraza

Predsedniku Danilo Türk v SDS očitajo dva obraza. Z izjavami o zadevi Patria je po njihovem mnenju znova dokazal, da svoje standarde pravičnosti, pravne države in drugih vrednot prilagaja v lastno korist.

Objavljeno
21. oktober 2009 21.10
predsednik države Danilo Türk
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Predsednik Danilo Türk je pred letom dni, ko so bile v zadevi Patria izrečene obtožbe na račun takratnega premiera Janeza Janše, dejal, da je na preizkušnji pravna država, danes, ko se v dokumentih pojavljajo imena Janeza Drnovška in Antona Ropa, pa pravi, da so vsi nedolžni, dokler jim krivda ni dokazana, pravijo v SDS. Türku očitajo dva obraza.

 

Po mnenju SDS je predsednik republike Türk s svojimi zadnjimi izjavami glede zadeve Patria tako "znova dokazal, da svoje standarde pravičnosti, pravne države in drugih vrednot, o katerih tako rad poučuje, prilagaja v lastno korist za dnevno-politične potrebe opcije, ki ga je pripeljala na oblast". Ob tem dodajajo, da Türk na ta način omenjeni opciji vrača dolg.

 

Leto dni po izbruhu afere v SDS ugotavljajo, da v zadevi ni nobenih dokazov za "absurdne obtožbe, kaj šele, da bi se sodni postopki na Finskem začeli - kot sta to napovedala finski novinar Magnus Berglund in glavni preiskovalec - do aprila 2009". Ob tem dodajajo, da se tudi javnost "vse bolj zaveda, da je šlo za konstrukt in da je tudi ta konstrukt pripomogel k zmagi levega trojčka. Tudi zato se danes soočamo z neučinkovitim vodenjem države," še poudarjajo.