Še ena pritožba Pečanove?

Predsednik izolske občinske volilne komisije bo sklical sejo volilne komisije, na kateri bodo v skladu z napotili upravnega sodišča še enkrat odločali o pritožbi Tomislava Klokočovnika.

Objavljeno
06. januar 2007 07.00
Breda Pečan
Izola – Mojmir Suhar, predsednik izolske občinske volilne komisije, je po četrtkovi izredni seji izolskega sveta za torek popoldne sklical sejo volilne komisije, na kateri bodo v skladu z napotili upravnega sodišča še enkrat odločali o pritožbi županskega kandidata Tomislava Klokočovnika. Suhar je dejal, da ne vidi zadostnih razlogov za ponovitev volitev na treh voliščih, kar je v četrtek predlagala Breda Pečan.

V stranki Izola je naša je svetnik Darko Grad dejal, da bodo v ponedeljek sklicali še eno izredno sejo občinskega sveta, in to za prihodnji četrtek. Občinski svet bo imel dovolj časa, da se pripravi na ponovno obravnavo novega poročila o izidu volitev. Nihče pa nam včeraj ni mogel povedati, kdaj in kako se bo kdo pritožil – če se sploh bo. Matej Podlipnik, odvetnik Brede Pečan, je dejal, da morajo počakati na prejem pisnega sklepa občinskega sveta, potem bodo premislili, ali bodo počakali še na odločitev volilne komisije. Podlipnik je prepričan, da ima Breda Pečan še več pravnih možnosti.

Več o tem preberite v sobotnem tiskanem Delu