Sedmi festival dijaške ustvarjalnosti 3-KONS

Obiskovalci festivala so si lahko ogledali tudi 3D konstrukcijo Anamorfoza proračuna.

Objavljeno
10. oktober 2014 15.39
Vili Einspieler, Celje
Vili Einspieler, Celje

Celje - Celjski srednješolci so danes s festivalom dijaške ustvarjalnosti 3-KONS, ki so ga štiri srednje šole iz Kosovelove ulice v Celju organizirale že sedmič zapored, počastili 110-letnico rojstva Srečka Kosovela.

Gre za Ekonomsko šolo, Gimnazijo Center, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem ter Srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije, festivala pa se je udeležilo približno 2500 dijakov, ki so pripravili bogat kulturni program in imeli 50 delavnic na vseh šolah.

Skupaj z okoli 70 mentorji so dijaki pripravili delavnice ustvarjanja konsov v angleščini, preizkusili so se v fotografiranju in uporabi programov za posebne računalniške učinke ter prostorskem modeliranju in robotiki.

Na festivalu so dijaki plesali in se pomerili v borilnih veščinah ter se sproščali z jogo in streljanjem z zračno puško ter spoznavanjem potapljaške opreme. V okviru festivala so predvajali dijaški film Dififest, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi 3D konstrukcijo Anamorfoza proračuna.

Navdih zanjo je konstruktivistična pesem Proračun, ki je zapisana z matemačnimi znaki. Konstrukcija je anamorfni ekran, na katerem se menjavajo podobe.