Sedmi festival vojaške zgodovinev Pivki

S fotografsko razstavo Ruskega centra znanosti in kulture, maketami, eksponati in filmom bodo prikazali bitko pri Kursku.

Objavljeno
13. september 2013 17.53
djak_pvz
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica

Pivka - Park vojaške zgodovine v nedeljo vabi ljubitelje vojaške zgodovine na predstavitev največje tankovske bitke pri Kursku izpred 70 let.

Prikazali jo bodo s fotografsko razstavo Ruskega centra znanosti in kulture, maketami, eksponati in filmom ter vožnjo tanka druge svetovne vojne T-34.

Na ogled bo mnogoboj vojaških ponazoritvenih skupin v spretnostnih disciplinah, vse skupaj bo spremljal sejem militarij in domačih izdelkov, vožnje z oklepniki Slovenski vojske, otroške delavnice, ogledi notranjosti podmornice (obvezna rezervacija), za vodene oglede pa bodo odprte tudi podzemne utrdbe Alpskega zidu na bližnjem Primožu.

Vstopnino bodo pobirali le za ogled stalnih zbirk parka. Lani postavljeni razstavi o vojaški pomoči ZDA Jugoslaviji v 50-ih letih 20. stoletja v okviru projekta Oklep svobode se pridružuje še katalog, ki ga bodo kot zaključek prireditve predstavili v Parku vojaške zgodovine v nedeljo ob 16. uri v prisotnosti ameriškega veleposlanika Josepha A. Mussomelija.

Festival bo skupaj z razstavo 390 kipcev vojakov Vojaki na ozemlju Slovenije od 1. do 21. stoletja avtorja Kranjčana Alojza Premrova že v petek ob 19. uri odprl evropski poslanec Lojze Peterle