Sejem Dom nekoč in danes

V 50-letni zgodovini sejma Dom so se na njem predstavili številni razstavljavci. Med tistimi z najdaljšo tradicijo sta denimo tudi Inles iz Ribnice in Fragmat iz Laškega, ki na sejmu razstavljata že več kot 20 let.

Objavljeno
10. marec 2011 18.42
K. N.
K. N.
Sejem Dom je sejem z najdaljšo tradicijo na sejmišču Gospodarskega razstavišča. Letos ga organizirajo že 50. zapovrstjo. Njegov predhodnik, sejem Alpe-Adria DOM, ki so ga prvič organizirali leta 1962, je bil podobno kot današnji namenjen graditeljstvu ter obogaten z opremo za vrtnarjenje, semeni in sadikami.

Sejem je v 50. letih prerasel v največjo sejemsko prireditev s področja graditeljstva pri nas, zdaj je tudi največji sejem na Gospodarskem razstavišču. Letos se pod sloganom Gradimo skupaj predstavlja rekordnih 730 podjetij iz 28 držav.

Med tem, ko se je sejem Dom iz leta v leto širil in razvijal, so se spremenili tudi razstavljavci, bistveno se je povečala njihova ponudba, spremenili pa so se tudi obiskovalci prireditve. Če so ga nekoč obiskovali predvsem strokovnjaki in poslovneži, so današnji obiskovalci večinoma občani, ki gradijo, obnavljajo in posodabljajo svoje domove.

Več na www.deloindom.si, kjer objavljamo tudi videoprispevek!