Sejem Dom že 50 let

V torek, 8. marca 2011, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začel mednarodni sejem Dom. Ujeli smo še zadnje priprave na otvoritev ...

Objavljeno
07. marec 2011 12.51
Ba. P.
Ba. P.
Ponudba razstavljavcev bo dober teden, do 12. marca, na ogled v vseh razpoložljivih dvoranah GR in na zunanjih razstavnih površinah, prvič pa tudi v nekdanjih prostorih Slovenijalesa.

Če lahko sklepamo po preteklih letih, se zna zgoditi, da bo tudi letošnji jubiljeni sejem, ki je že 50. po vrsti, presegel svoje predhodnike tako po številu razstavljavcev (lani jih je bilo 599) kot po številu obiskovalcev (teh je bilo okrog 52.000). Kakor pravi Marjana Lavrič z GR, tudi tokrat v sodelovanju Gradbenim inštitutom ZRMK, Združenjem lesne in pohištvene industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in Sekcijo slovenskih proizvajalcev montažnih hiš pripravljajo pester obsejemski program, namenjen tako obiskovalcem kot strokovni javnosti. Za prve bodo zanimiva brezplačna energetska svetovanja, svetovanja v zvezi z novogradnjo in prenovo stavb ter postopki, povezanimi z odpravo posledic naravnih nesreč. Drugim so namenjena strokovna predavanja in konference.

Organizator bo letos že drugič skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS podelil priznanje zelena misija za energijsko varčen in do okolja prijazen izdelek, ki ga je lani dobilo okensko krilo Unisash Arx View Kovinoplastike Lož.

Dogajanje na Gospodarskem razstavišču bomo podrobno spremljali tudi v prilogi Deloindom. Za številko, ki izide 9. marca, bomo med drugim pripravili pregled razstavljavcev in njihove ponudbe, s poudarkom na novostih, ki so jih pripravili za letošnje leto, teden pozneje pa boste izvedeli, kateri izdelki ali storitve na sejmu Dom izstopajo in zakaj - izbor bodo naredili strokovnjaki, s katerimi se bomo sprehodili po razstavnih prostorih.

Več o Sejmu Dom najdete na novi spletni strani www.deloindom.si, kjer objavljamo obsežen razpored predavanj, ki bodo v času sejma potekala na Gospodarskem razstavišču, v prihodnjih dneh pa bomo pripravili tudi več video prispevkov o sejemskem dogajanju.