Seks na javnem mestu dražji kot pasji kakci

Odločitev za beračenje vas takoj pahne v minus.

Objavljeno
02. november 2011 15.41
Posodobljeno
02. november 2011 20.00
A. L., D. P.
A. L., D. P.
LOG - DRAGOMER – Občinski svet Občine Log - Dragomer je sprejel Odlok o varstvu javnega reda in miru, za nadzor nad izvajanjem odloka sta pristojna Medobčinski inšpektorat in redarstvo.

Brez povišanih tonov

Kdor se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede, se kaznuje z globo 140 evrov. Z 230 evri boste kaznovani tisti, ki se prepirate, vpijete ali se nedostojno vedete do uradne osebe pri uradnem poslovanju.

230 evrov za seks


Prav tako 230 evrov znaša globa za spolno občevanje na javnem kraju. Za enako ceno se lahko razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge.

Za beračenje v minus


Svojo ceno ima tudi beračenje. Kdor na vsiljiv ali žaljiv način koga nadleguje z beračenjem za denar ali druge materialne dobrine, se kaznuje z globo 40 evrov.

Pokanje se izjemoma dovoljuje v času določenih praznikov v skladu z omejitvami in varnostnimi navodili, ki jih predvideva zakon, ki ureja eksplozive in pirotehnične izdelke. Če občani tega ne upoštevajo, sledi globa 100 evrov.

Do 330 evrov, če imate psa

Psi naj bodo na vrvici. Kdor pri posamezniku s ščuvanjem ali z razkazovanjem živali namenoma povzroči občutek strahu ali ogroženosti, bo hipoma oglobljen za 230 evrov. Če ob tem lastnikov štirinožec onečedi okolico z iztrebki, se kaznuje s 100 evri.