Šentjur ohranja poseljenost podeželja

Investicija v izgradnjo večnamenskega objekta na Prevorju je ocenjena na dobrih 637 tisoč evrov.

Objavljeno
07. oktober 2014 18.52
Vili Einspieler, Celje
Vili Einspieler, Celje

Šentjur - Šentjurski župan Marko Diaci in direktor Remonta Celje Bogomir Amon sta danes podpisala pogodbo za izgradnjo večnamenskega objekta na Prevorju. Celotna investicija je ocenjena na dobrih 637 tisoč evrov, občina pa je iz evropskih sredstev pridobila skoraj 463 tisoč evrov.

Šentjurčani so bili namreč s projektom uspešni na osmem javnem pozivu in prejeli sofinancerska sredstva v višini 85 odstotkov upravičenih stroškov od Evropskega sklada za regionalni razvoj. Večnamenski objekt naj bi bil narejen do jeseni leta 2015, večnamenskost pa gre predvsem v smer kulturnih, turističnih in društvenih vsebin. V novem objektu bo imela prostore tudi krajevna skupnost, kakšna tretjina objekta pa bo namenjena PGD Prevorje.

Diaci je poudaril, da na ta način občina, ki si prizadeva za njen enakomeren razvoj ter izkoristek njenih potencialov, spodbuja ohranjanje poseljenosti podeželja. Predsednik KS Prevorje Damjan Maček je pojasnil, da so konkretni načrti za ta objekt nastali v letu 2006, gre pa za želje in pričakovanja več generacij krajanov. Z izgradnjo večnamenskega objekta na Prevorju bo urejenih 458 kvadratnih metrov prostorov. Na javnem razpisu je bil izbran kot najugodnejši izvajalec za gradnjo Remont Celje. Strokovni nadzor bo izvajalo podjetje Uniprojekt Polzela.