Šentjurčani so polepšali značilno mestno veduto z evropskimi sredstvi

Zgornji trg v Šentjurju se je uveljavil kot središče kulturne in turistične ponudbe, prireditev ter srečevanja.

Objavljeno
03. november 2014 13.32
Vili Einspieler, Celje
Vili Einspieler, Celje
Šentjur − V šentjurski občini so končali drugo fazo urejanja Zgornjega trga v trškem jedru, ki daje mestu značilno veduto. V okviru projekta, ki ga je delno financirala Evropska unija, je bil povsem obnovljen objekt v Ulici skladateljev Ipavcev št. 30.

V občini so za izvedbo projekta pridobili skoraj pol milijona evrov sofinancerskih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt so izvedli v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007−2013.

Nadgradnja starega trškega jedra

V Šentjurju so z ureditvijo objekta v Zgornjem trgu, ki je središče kulturne in turistične ponudbe, prireditev ter srečevanja, nadgradili atraktivnost prepoznavnega starega trškega jedra, ki daje Šentjurju značilno veduto. V starem trškem jedru so namreč tudi muzeji, muzejske zbirke, protokolarni objekt Ipavčeva hiša, turistično-informacijski center, galerija in sedež Razvojne agencije Kozjansko.

Na jutrišnji otvoritveni slovesnosti v parku pri obnovljenem objektu bodo nastopili učenci in učitelji Glasbene šole Skladateljev Ipavcev Šentjur.