Sindikati razdelili podedovano premoženje

Predstavniki sedmih sindikalnih central dosegli sporazum, s čimer so zaključili več kot 10 let trajajoča pogajanja. Delitev bodo potrdili s posebnim zakonom.

Objavljeno
04. januar 2007 14.45
Predsednik ZZZS Dušan Semolič
Ljubljana - V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) bodo med letošnjimi ključnimi temami na področju socialnega dialoga izpostavili povečevanje znanja, ki je po njihovih ocenah vzvod za učinkovito prilagajanje izzivom svetovne konkurence. V sindikatu tako ne bodo pristali na krčenje delavskih pravic, s katerimi naj bi dosegli večjo prožnost zaposlovanja. " Trg dela v Sloveniji je že sedaj zelo, zelo fleksibilen," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal predsednik ZSSS Dušan Semolič.

Socialni partnerji so se v minulem letu razhajali predvsem pri vprašanju, kako doseči večjo produktivnost in prilagodljivost na slovenskem trgu dela, da bi se lažje soočali z izzivi globalne konkurence. "V ZSSS ocenjujemo, da je bilo pri iskanju odgovorov na to vprašanje v minulem letu največ nesporazumov, ki pa jih v tem letu ne bi smelo biti," je dejal Semolič in dodal, da se bodo naslednji teden sestali z novo ministrico za delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman.

Sindikati zaključili več kot 10 let trajajoča pogajanja o delitvi sindikalnega premoženja

Semolič se je opredelil tudi do delitve sindikalnega premoženja. Kot je dejal, so predstavniki sedmih sindikalnih central novembra lani dosegli sporazum, s čimer so zaključili več kot 10 let trajajoča pogajanja. Pogajanja je Semolič ocenil kot uspešna in opozoril, da v nekaterih drugih državah EU, npr. v Italiji, ta pogajanja potekajo že preko 40 let.

Prvi mož ZSSS je ob tem izrazil upanje, da bo vlada tega čim prej sprejela. Na vprašanje o zadovoljstvu sindikatov z delitvenim ključem, je Semolič odgovoril, da ni mogoče, da bi bili vsi 100-odstotno zadovoljni.

Dejstvo pa je, tako Semolič, da sedem sindikalnih central pokriva več kot 90 odstotkov vsega sindikalno organiziranega članstva, in da je to pomembna, verodostojna struktura, ki nekaj pomeni. Kot je dejal, sindikat z npr. 100 člani ne more imeti enake teže pri delitvi premoženja kot sindikat z več tisoč člani. S tem je Semolič posredno odgovoril na izraženo nezadovoljstvo nekaterih sindikatov.

Semolič: Ni res in ne more biti res, da so fleksibilne oblike zaposlovanja v Sloveniji še neizčrpane

Slovenski trg dela je po Semoličevih ocenah že zdaj zelo prožen. "Ni res in ne more biti res, da so fleksibilne oblike zaposlovanja v Sloveniji še neizčrpane, in da moramo v imenu fleksibilnosti iti po poti, ki bi ignorirala nekatera dejstva," je poudaril in pojasnil, da so v Sloveniji že sedaj relativno razvite fleksibilne oblike zaposlovanja, in sicer v obliki dela za določen čas, nedeljskega dela, nadur, samozaposlovanja itd.

Poleg zahtevne razprave o povečanju prožnosti trga dela bodo poskušali sindikati na dnevni red socialnega dialoga uvrstiti tudi teme, kot so udeležba zaposlenih pri delitvi dobička podjetja in odločanju; družbena odgovornost kapitala, ki je v EU po Semoličevih besedah v ospredju razprav, medtem ko je v Sloveniji ta tema nekje na obrobju. Razprava naj bi se vrtela tudi okrog vseživljenjskega izobraževanja, izboljšanju delovnih sposobnosti zaposlenih in pogojev na delovnem mestu.