Širca: RTV zakon do novega leta

Novi zakon bo, tako ministrica, omogočil druge vrste strukturiranja javnega servisa in službe za pokrivanja javnih interesov na področju medijev.

Objavljeno
27. avgust 2009 23.29
An.B./STA
An.B./STA
Sežana - Novi zakon o RTV prinaša za RTV Slovenija ogromno novega, je dejala ministrica za kulturo Majda Širca, ki se je udeležila slavnostne seje ob občinskem prazniku Sežane v Kosovelovem domu v Sežani. Proces v zvezi s sprejemanjem zakona, ki ga javna obravnava še čaka, bo predvidoma zaključen do konca leta, je še dejala Širca

 

Novi zakon bo, tako ministrica, omogočil druge vrste strukturiranja javnega servisa in službe za pokrivanja javnih interesov na področju medijev. "Vse te oblike, ki prihajajo so zelo heterogene, potrebne in bodo pomenile večji razvoj, večjo transparentnost in avtonomijo javnega zavoda," je pojasnila Širca.

 

V zvezi s terminom "javna hiša", ki je sprožil polemike, ko ga je ministrica nedavno uporabila na svojem blogu, pa je Širca dejala, da je to ljubkovalni termin za javni zavod RTV Slovenija, ki je splošno znan in uporabljan.

 

"Je pa res, da je termin vzbudil nezadovoljstvo samo na enem mestu, in sicer na mojem blogu. Predpostavljam, da ima očitek, ki je bil tokrat izrečen glede misli, napisanih na mojem blogu, še kakšno drugo ozadje, kajti moje misli so bile precej zaskrbljene," je o tem še dejala Širca.