Sistemska tehnika ne bo odpuščala delavcev

Vodstvo Sistemske tehnike z Raven na Koroškem še vedno pripravlja dolgoročni program reorganizacije dela v družbi, ki ne bo predvideval odpuščanj proizvodnih delavcev.

Objavljeno
22. januar 2007 16.50
Minister je obiskal ravensko družbo Sistemska tehnika
Ravne na Koroškem/Ljubljana - Vodstvo Sistemske tehnike z Raven na Koroškem še vedno pripravlja dolgoročni program reorganizacije dela v družbi. Ta program je, kot pravijo pristojni, “nujen zaradi posledic lanske izgube posla izdelave oklepnikov za Slovensko vojsko”. Kljub temu pa je že znano, da "program ne bo predvideval odpuščanj proizvodnih delavcev", je povedala predstavnica za stike z javnostmi v družbi Viator&Vektor, ki je večinski lastnik Sistemske tehnike, Lucija Mak Uhan.

Podrobnosti programa, ki bo zajemal vsa poslovna področja družbe, tako še niso znane. Sicer pa je na zadnji novinarski konferenci 11. januarja letos predsednik uprave družbe Viator&Vektor Zdenko Pavček dejal, da bo v Sistemski tehniki, ki trenutno zaposluje 325 ljudi, zaradi slabega poslovanja, predvidene lanske izgube in izgube posla proizvodnje vojaških oklepnikov prišlo do odpuščanj. Pavček sicer ni želel povedati, koliko ljudi bo odpuščenih, zatrdil pa je, da število pozna.

Tudi v sindikatu SKEI v Sistemski tehniki še niso seznanjeni s programom reorganizacije ravenske družbe. Prav tako zaenkrat ni predviden kakšen sestanek v zvezi s tem, je dejal predsednik sindikata SKEI v Sistemski tehniki Dušan Golnar. Dodal je le, da je prihodnost družbe odvisna od novih naročil na področju civilnega dela programa, za kar pa se vodstvo podjetja po njegovih besedah zelo trudi.