Škofjeloška obvoznica drugič čez prvo oviro

Na razpisno dokumentacijo pred tretjim odpiranjem ni bilo pripomb, prijavljeni isti ponudniki kot avgusta.

Objavljeno
06. september 2013 13.33
Poljanska obvoznica Škofja Loka
Aleš Stergar, gospodarstvo
Aleš Stergar, gospodarstvo

Ljubljana – Na tretjo ponovitev odpiranja drugega razpisa za dokončanje škofjeloške poljanske obvoznice so poslali ponudbe isti ponudniki kot avgusta, ko je razpis drugič padel zaradi pritožbe na razpisno dokumentacijo. Tokrat tovrstne pritožbe do odpiranja ni bilo.

Komisija direkcije za ceste (DRSC) je tako v petek ponudbe, vse so z DDV, odprla po vrstnem redu, kot jih je dobila. Zagrebška Hidroelektra Niskogradnje bi posel sedaj izpeljala za 25,6 milijonov evrov, avgusta za 26,0 milijonov evrov in maja za 26,9 milijonov evrov. Sarajevska družba Euro-Asfalt bi sedaj gradila za 25,5 milijona evrov, avgusta, ko se je prijavila prvič pa za 26,6 milijonov evrov. Kranjska Gorenjska gradbena družba (GGD) kot vodilni partner se tudi tokrat poteguje za posel skupaj z Iskra Sistemi in s češko družbo iz Brna OHL ŽS, ki je zagotovila garancije. Ti partnerji so bili izbrani že lanskega decembra, a je bil razpis, pri katerem so se cene ponudnikov gibale med 23,1 do 33,3 milijonov evrov, razveljavljen. Tokrat bi delali za 22,2 milijona evrov, avgusta za 24,9 milijonov in maja 25,2 milijona. Ljubljanska podružnica avstrijskega Strabaga (iz Špitala ob Dravi) bi delala za 29,4 milijona evrov, avgustovska ponudba je bila podobna, majska pa 28,9 milijona evrov. Integral Inženjering iz Laktašev v bosanskohercegovski Republiki Srpski kot vodilni partner ter radovljiško splošno gradbeno podjetje Gorenjc kot partner bi tokrat delo opravila za 21,9 milijonov evrov, avgusta pa za 24,1 milijon evrov.

Gradnja poljanske škofjeloške obvoznice je razdeljena v tri faze: prvo s pristopno cesto in mostom čez Soro je po stečaju SCT dokončala GGD, druga in tretja faza s predorom pod Stenom in mostom čez Poljansko Soro pri Zmincu pa sta se ustavili s stečajem Primorja, s katerim je bila za ti dve fazi pogodba za 15,7 milijonov evrov podpisana 12. avgusta 2010.

Lanski prvi razpis za dokončanje je bil ustavljen na zahtevo partnerja neizbrane družbe Collini Lavori, družbe CVP inženiring, gradbeništvo in storitve. Letošnji majski razpis je ustavilo podjetje Sefo gradbeništvo, avgustovskega pa Gradbeno podjetje Tržič.