Skrivnostno o stadionih

Ljubljanskega župana je obiskal prijatelj in eden od poslovnežev na svetovnem nogometnem prizorišču Milan Mandarić, Srb z ameriškim potnim listom in lastnik angleškega nogometnega kluba Leicester City.

Objavljeno
26. februar 2007 10.00
Zoran Janković
Ljubljana – Ljubljanskega župana je te dni obiskal prijatelj in eden od poslovnežev na svetovnem nogometnem prizorišču Milan Mandarić, 68-letni Srb z ameriškim potnim listom in lastnik angleškega nogometnega kluba Leicester City. Pogovarjala naj bi se tudi o možnosti, da bi v Liki rojeni poslovnež, ki je bil lani v Veliki Britaniji vpleten v afero, v kateri so mu očitali goljufije s športnimi stavami, zgradil nov nogometni stadion v Ljubljani.

Tudi po sedmih letih še ni odločitve o gradnji novega nogometnega stadiona v Ljubljani. Je pa v javnost pricurljal predlog morebitne nove lokacije. Stožice naj bi namreč bile pozabljene, zdaj naj bi bila najustreznejša lokacija na severni strani Save v Črnučah; in sicer zahodno od štajerske vpadnice vse do Elme. V Stožicah pa naj bi zgradili (Mandarić?) več sto stanovanj.

Poslovnež Mandarić v slovenskem nogometu ni neznanka. Lani je namreč napovedal, da bo vlagal v novi stadion tudi v Kopru. Takrat je dejal, da bo vlagal le, če bo za župana znova izvoljen Boris Popović. In je bil.

Te dni pa sta se srečala tudi prvi mož edinega ljubljanskega prvoligaša Jože Pečečnik in predsednik Olimpijskega komiteja Janez Kocijančič. O Plečnikovem stadionu, ki nezadržno propada, naj se sogovornika sicer ne bi pogovarjala, vendar tega skoraj nihče ne verjame, saj je prav Plečnikov stadion, zlasti pa zemljišče v neposredni bližini, nenehna in najbolj vroča tarča tako športnih kot tudi zemljiških špekulantov.

Več na 3. strani v današnji tiskani izdaji Dela!