Slaba banka povečala lastniški delež v hotelu Arena

Stečajni upravitelj je na prvi dražbeni dan prodal pet hotelskih sob, dva prizidka in dve parceli.

Objavljeno
16. december 2015 17.45
Robert Galun
Robert Galun

Maribor - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na dražbi premoženja Športnega centra Pohorje (ŠCP) kupila pet sob v hotelu Arena ter zimski vrt in skladišče. Za vse skupaj je odštela 350.507 evrov in s tem še povečala lastniški delež v objektu.

DUTB je premoženje odkupila po izklicni ceni, saj konkurence na dražbi ni imela. Za sobe je plačala 155.000 evrov, za oba prizidka pa 195.507 evrov. Predstavnika DUTB po dražbi izjav za medije nista dajala.

Prvi dan dražbe (ta se nadaljuje jutri) sta novega lastnika dobili še slabe štiri hektarje veliki parceli na Ribniškem Pohorju. Zanju se je udarilo pet dražiteljev in stečajni upravitelj Drago Dubrovski je iztržil 119.400 evrov, kolikor je plačalo podjetje, ki ima v najemu Ribniško kočo. Za drugo premoženje ni bilo zanimanja, tudi za apartma v naselju Bolfenk ne. 113.000 evrov je očitno previsoka cena.

»Z doslej izkazanim interesom smo zadovoljni. Seveda je bilo interesa več kot bo aktivnih dražiteljev, kar pa je normalno, kajti po naših izkušnjah se šele na tretji dražbi začne intenzivnejša prodaja,« je Dubrovski.

Dubrovski je drugi dan prodaje prvega svežnja premoženja stečajnega dolžnika prodal transformatorsko postajo in 23.000 delnic Rekreacijsko turističnega centra Žičnice Kranjska Gora. Na obe dražbi je prišel po en kupec, ki je premoženje dobil po izklicni ceni.

Transformatorsko postajo je za 32.800 evrov kupil Elektro Maribor, ki je imel predkupno pravico, delnice pa podjetje Lunnatorp v lasti Avstrijca Andersa Rydeliusa. Zanje je odštel 154.236 evrov. S skupnim izkupičkom prve dražbe je Dubrovski zelo zadovoljen, odvila se je nad pričakovanji, saj je iztržil skoraj 654.000 evrov.

Poleg omenjenega je prodal še pet sob v hotelu Arena, hotelska skladišče in zimski vrt ter dve parceli na Ribniškem Pohorju. Premoženje, ki ga ni uspel prodati, bo po 20 do 30 odstotkov nižji ceni znova na prodaj konec februarja ali v začetku marca.