Slatnar in Elan pred podpisom pogodbe

Skakalne smuči z novim logotipom bodo izdelane prihodnji teden. Naročila za smuči tudi s Kitajske.

Objavljeno
12. maj 2016 18.36
vidic/slatnar
Blaž Račič
Blaž Račič

Cerklje na Gorenjskem – Pogodba z Elanom je pripravljena, pred podpisom pa jo morajo še pregledati pravniki, je povedal izdelovalec smučarske opreme Peter Slatnar. Podpis pogodbe napoveduje za konec tega ali začetek prihodnjega tedna.

Včeraj so pričakovali še zadnje printe bodočega logotipa na smučeh, je povedal Peter Slatnar, ki upa, da bodo javnosti, ki jo razplet dogovora z Elanom o izdelavi smuči za smučarske skoke za Petra Prevca in njegove skakalne kolege zelo zanima, nove smuči pokazali prihodnji teden.

Slatnar je prepričan, da za izdelavo smuči obstaja jasna računica, ki dovoljuje tudi dobiček. Na vprašanje, Dela kako to, da sam vidi računico v proizvodnji, ki jo je Elan opustil, je Slatnar povedal, da so v primerjavi z Elanom precej znižali nekatere stroške oziroma jih ukinili. Premije tekmovalcem, ki so visok strošek, so opustili, podjetje Slatnar bo sponzoriralo le okoli sto smuči in ne 250, kolikor jih je Elan, tudi serviser za smuči, ki je bil doslej del Elanove ekipe, bo odslej serviser Smučarske zveze Slovenije, je povedal Slatnar.

Letno do 1300 smuči

Na leto bodo izdelali od 1.100 do 1.300 parov skakalnih smuči, glede na naraščanje naročil, tudi iz skakalno manj razvitih držav, kot so Gruzija, Estonija in celo Kitajska (ki bo leta 2022 gostila zimske olimpijske igre) pa bi jih lahko izdelali še kakšnih sto ali 200 več, razmišlja Slatnar in dodaja, da so ustrezna oprema, stroji in usposobljeni ljudje na voljo.

Priprave smučarjev skakalcev za prihodnjo sezono so se že začele, prvič bodo na novih smučeh skakali predvidoma konec maja ali na začetku junija.