Slavko Slak izstopa iz LDS

Dva meseca po dokaj pričakovanem odstopu Slavka Slaka kot predsednika ljubljanske LDS se pred zborom članstva mestne LDS razmere še dodatno zapletajo.

Objavljeno
20. december 2006 11.10
Ljubljanski podžupan Slavko Slak
Ljubljana – Dva meseca po dokaj pričakovanem odstopu Slavka Slaka kot predsednika ljubljanske LDS – z odstopom je prevzel odgovornost za neuspeh na volitvah – se pred jutrišnjim zborom članstva mestne LDS razmere še dodatno zapletajo. Kandidati za novega vodilnega moža najmočnejšega odbora liberalne demokracije v državi – Milan M. Cvikl, Pavel Gantar, Miha Koprivšek in Primož Hainz – se po svoje borijo za vsak glas. Slavko Slak je posebej za Delo napovedal »veliko verjetnost«, da bo izstopil iz stranke.

Kakor nam je povedal Slavko Slak, se iz politike kljub vsemu naj ne bi povsem umaknil, saj bo ostal eden petih mestnih svetnikov na listi LDS. » Glede na razmere v stranki, zlasti v ljubljanskem odboru, se mi vse bolj dozdeva, da to le ni primerno okolje, v katerem bi želel delovati v prihodnje,« je dejal Slak in med vrsticami dal vedeti, da se mu ne ljubi več ne »sodelovati v igrah, ki preprečujejo iskanje pravih vzrokov za nastale razmere in navsezadnje tudi za katastrofalen rezultat na volitvah v Ljubljani«. Takrat je namreč LDS zaupanje izreklo samo nekaj manj kot 11.200 volivcev (8,7 odstotka volilnega telesa), to je v primerjavi s štirimi leti prej skoraj šestkrat manj.

Na vprašanje, kdaj bo sporočil svojo odločitev, Slak ni konkretno odgovoril, dal pa je vedeti, da »iz vsega skupaj ne namerava delati »velike zgodbe«. Glede jutrišnjega zbora članstva in napovedanih volitev novega predsednika pa nima (daljšega) komentarja. »Če so razna pisma na izbrano članstvo, ki ga nanj naslavljajo kandidati za predsednika oziroma intelektualci in demokrati, kot radi sami sebe naslavljajo, metoda, s katero želijo doseči cilj, je žalostno in najbrž še en dokaz, da stranka res več ni okolje, ki bi mi ponujala zadovoljstvo v prihodnje,« je še dejal Slak. Pri tem je poudaril, da njegova najbrž skorajšnja in dokončna odločitev o izstopu iz LDS ni v nikakršni povezavi z izbiro vodilnega moža ljubljanske liberalne demokracije. Na vprašanje, ali namerava prestopiti v »kakšno novo stranko«, ni odgovoril.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!