Slovenija blizu podpisa dogovora o Južnem toku

Premier Borut Pahor je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju sporočil, da je Slovenija blizu dogovora o Južnem toku. O podrobnostih sporazuma se bodo dogovorili na srečanju z Vladimirjem Putinom.

Objavljeno
26. avgust 2009 19.24
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Brdo pri Kranju - Slovenija je blizu podpisa sporazuma o gradnji dela plinovoda Južni tok skozi Slovenijo, je danes dejal premier Borut Pahor. Kot je pojasnil na novinarski konferenci po pogovorih z avstrijskim kanclerjem Wernerjem Faymannom, naj bi se o podrobnostih sporazuma dogovorili na srečanju, ki ga bo v kratkem imel z ruskim premierom Vladimirjem Putinom.

 

Pahor je to sporočil dan pred napovedanim enodnevnim obiskom skupine strokovnjakov ruskega energetskega velikana Gazprom in ruskega ministrstva za energetiko na ministrstvu za gospodarstvo, v ospredju katerega naj bi bili davčni vidiki sporazuma o Južnem toku. Kot so še sporočili z ministrstva za gospodarstvo, bo rusko delegacijo sprejel generalni direktor direktorata za energijo Janez Kopač.

 

Premier Pahor je na novinarski konferenci sicer omenil še gradnjo drugega bloka nuklearne elektrarne Krško. V odgovoru na novinarsko vprašanje je dejal, da je razprava o gradnji del programa vladajoče koalicije in da se nanjo že pripravljajo.