Slovenija si želi več turistov iz Beneluksa

Slovenska turistična organizacija si skupaj s ponudniki turističnih storitev prizadeva v Slovenijo pripeljati čim več zahtevnejših gostov iz držav Beneluksa - teh naj bi bilo letos že 100.000.

Objavljeno
03. februar 2007 11.10
Mangart
Bruselj - Slovenska turistična organizacija (STO) si skupaj s slovenskimi ponudniki turističnih storitev prizadeva v Slovenijo pripeljati čim več zahtevnejših gostov iz držav Beneluksa - teh naj bi bilo letos že 100.000. V Bruslju "predstavništvo slovenskega turizma" v teh dneh uradno odpira svoja vrata, na prihajajočem turističnem sejmu v evropski prestolnici pa se bo Slovenija predstavila v prvi vrsti z Julijskimi Alpami in wellness ponudbo.

Slednja naj bi bila še posebej zanimiva za evropske uradnike in diplomate. Kot pravi vodja predstavništva slovenskega turizma Rok Klančnik, so Belgijci "izumili besedo 'spa'" in se izredno zanimajo za vse oblike kratkih počitnic z razvajanjem.

Brez cenenih vtisov

Slovenija se želi potencialnim turistom iz Belgije, Nizozemske in Luksemburga predstaviti kot dinamična, turistično kakovostna dežela, ne kot cenena država. Želimo, da se Slovenija zapiše v miselnost teh ljudi, ne želimo je postavljati na turistični zemljevid Evrope, ker tam že je, poudarjata Klančnik in direktor STO Dimitrij Piciga.

Čas slovenskega predsedovanja Evropski uniji bo po besedah Picige namenjen tudi postopnemu prestrukturiranju slovenskega turizma. Od predstavitve države na način "prva med novinkami" bo treba preiti k promociji v smislu "Slovenija - pomembna članica EU", pravi Piciga.

V okviru predstavništva slovenskega turizma se lahko tržišču predstavijo zainteresirana slovenska turistična podjetja, zainteresirane regije in mesta in vsi, ki bi želeli svojo ponudbo razširiti na trge držav Beneluksa. Kot prvi se predstavljajo Sava Hoteli Bled ter Panonske terme.