SMS odslej SMS - Zeleni

Stranka mladih Slovenije (SMS) se je na volilnem kongresu preimenovala v Stranko mladih - Zeleni Evrope oz. krajše SMS - Zeleni. Novi predsednik je znova Darko Krajnc, ki je bil tudi edini kandidat.

Objavljeno
05. julij 2009 10.36
Sa. J./STA
Sa. J./STA
Ljubljana  - Stranka mladih Slovenije (SMS) se je na včerajšnjem rednem volilnem kongresu v Ljubljani preimenovala v Stranko mladih - Zeleni Evrope oz. krajše SMS - Zeleni. Za njenega predsednika je bil znova soglasno izvoljen Darko Krajnc, ki je bil edini kandidat, so za STA povedali v stranki.


Zaa podpredsednika stanke so izvolili Uroša Brežana, glavni tajnik je postal Jože Vozelj, predsednik sveta stranke pa Drago Žura.


Stranka se s prenovljenim imenom in programom umešča v levo politično polje, na kongresu pa so sprejeli tudi nekaj izrazito levo radikalnih resolucij, npr. sodobno mavrično oz. LGBTTIQ resolucijo, pri čemer zahtevajo takojšnjo polno izenačitev pravic istospolnih in raznospolnih parov znotraj pojma družina. "Ugotovili smo, da smo med tistimi alternativami, ki lahko nekaj naredijo v Sloveniji," je dejal Krajnc.