Spomladansko enakonočje letos v precej zimski preobleki

Ogrelo se bo v drugi polovici tedna, ko bo več sonca, bodo pa jutra ob jasnih nočeh še vedno hladna.

Objavljeno
19. marec 2018 09.58
uho*ODPRTA KUHINJA - Jan Mohorič
Ma. F.
Ma. F.

Ljubljana – Spomladansko enakonočje, ki nastopi jutri nekaj po 16. uri, bo letos v precej zimski preobleki. Ponekod po Sloveniji trenutno namreč še rahlo sneži, kar voznikom povzroča nemalo preglavic.

Prometne razmere lahko spremljate na tej povezavi.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na cesti Podnanos–Manče–Vipava–Ajdovščina pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Začetek pomladi še zimski

Ponoči je snežilo v večjem delu Slovenije. Največ snega je zapadlo v pasu od Notranjske do Gorenjske. V Idriji so namerili 19 centimetrov snega, v Postojni in Ratečah osem in v Kranju šest centimetrov.

Čez dan bo še rahlo naletaval sneg, temperature pa bodo večinoma pod lediščem. Zimsko vreme se bo nadaljevalo tudi v prvih dneh koledarske pomladi. Do srede bo še prevladovalo oblačno vreme z dnevnimi temperaturami le malo nad ničlo. Ogrelo se bo v drugi polovici tedna, ko bo več sonca, bodo pa jutra ob jasnih nočeh še vedno hladna.

Do četrtka bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa burja, ki bo najmočnejša v sredo, ko bo predvidoma presegla opozorilne vrednosti in bo ovirala promet. V sredo bo tudi drugod po Sloveniji vetrovno.