Sobotno soočenje ekip LDS

Predsednik Liberalne akademije Darko Štrajn je povedal, da so se s predsednikom LDS Jelkom Kacinom in z vodjo poslanske skupine Antonom Ropom dogovorili, da na sobotni sestanek vsak pripelje "svojo ekipo".

Objavljeno
12. januar 2007 18.59
Darko Štrajn, predsednik Liberalne akademije, se strinja, da so bile pritožbe Delovih novinarjev o izvajanju cenzure v tej časopisni hiši utemeljene
Ljubljana - Predsednik Liberalne akademije (LA) Darko Štrajn kot pobudnik sobotnega sestanka ključnih akterjev sporov v LDS pričakuje, da bo prispeval k "začetku drugačne kulture" v LDS v smislu bolj koordiniranega delovanja in dobro delujoče opozicijske drže. Ne strinja se, da gre za zadnjo priložnost za rešitev stranke, saj je bilo "zadnjih priložnosti že veliko", težko pa napoveduje, kaj bo omizje prineslo, je povedal danes. Poslanec Slavko Gaber pa je dejal, da se bo sestanka zelo verjetno udeležil.

Gaber, ki je predsednika stranke Jelka Kacina pred časom pozval k odstopu, je imel sprva pomisleke glede udeležbe na sestanku, saj je po njegovem smiseln le, če bodo na njem govorili o oblikovanju novega vodstva, ki bi bilo sposobno povezati stranko. V začetku tedna je pojasnil, da je njegova udeležba vprašljiva predvsem zaradi Kacinovega vztrajanja, da pogovor o novem vodstvu LDS ne more biti tema sestanka. Predsednik LDS je nato zanikal, da bi kadarkoli omejeval teme, ki bi bile lahko predmet pogovora na omizju, Štrajn pa je poudaril, da na sestanku ne more biti tabu tem.

Predsednik LA je danes še pojasnil, da so se s Kacinom in z vodjo poslanske skupine Antonom Ropom dogovorili, da vsak pripelje na sestanek "svojo ekipo", napovedal pa je, da bodo na omizje poleg omenjenih skoraj zagotovo prišli tudi poslanci Jožef Školč, Anton Anderlič in Pavel Gantar.

Gaber je danes še povedal, da sta se danes sestala Rop in Kacin. Danes za novinarje sicer nista bila dosegljiva, tako da ni bilo mogoče preveriti, kakšna je bila vsebina pogovora med predsednikom največje opozicijske stranke in njegovim predhodnikom, ki ju je v zadnjih dneh več vplivnih članov LDS pozvalo, da se umakneta "iz prvih vrst".