Sodišče Jankoviću ne bo vrnilo mercedesa

Damjan Janković je dobil še 500 evrov kazni.

Objavljeno
15. november 2011 06.38
Posodobljeno
15. november 2011 06.38
T. L.
T. L.

LJUBLJANA – Belega mercedesa, ki so ga policisti julija zaplenili Damjanu Jankoviću, bodo skladno z odločitvijo ljubljanskega okrajnega sodišča vrnili lastniku – to pa je lizinška hiša, poroča Delo. Poleg tega pa Jankovića čaka še kazen v višini 500 evrov zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Milan Krstić, pravni pooblaščenec Damjana Jankovića, je povedal, da se Janković zoper kazen v višini 500 evrov ne bo pritožil, saj prekršek priznava, izrečena kazen pa je skladna z zakonom.

Na sodišču molčijo

Policisti so konec julija na Kolezijski ulici v ljubljanskem naselju Trnovo belega mercedesa CL 63AMG zaplenili. Ljubljansko okrajno sodišče je odločalo o usodi zaseženega vozila oziroma o tem, ali bo avtomobil končal na dražbi ali pa bo vrnjen lastniku. Po nekaj mesecih je sodišče vendarle izdalo odločbo, zadeva pa še ni pravnomočna, zato, kot poroča Delo, izjav na sodišču ne dajejo.

Lizinška hiša odpovedala pogodbo z Jankovićem

Navedeno je potrdil Milan Krstić. Povedal je, da je sodišče njegovo stranko kaznovalo s 500 evri denarne kazni zaradi vožnje brez dovoljenja, za zaseženi avtomobil pa je sklenilo, da ga bodo vrnili lastniku. Krstić poudarja, da to ni ne Janković ne njegovo podjetje, temveč nekdo tretji – lizinška hiša. Kot smo že poročali, je bil avto vzet na lizing pri S Leasingu, sicer hčerinski družbi Sparkasse. Ta je menda dan po tem, ko so novico o zasegu avtomobila Jankoviću objavili mediji, odpovedala pogodbo o lizingu in od Jankovića zahtevala vrnitev avtomobila oziroma plačilo.

Ker avtomobil ni Jankovićeva last in ker ga ta ne bo mogel kupiti, prav tako ne njegovo podjetje, o čemer se je sodišče prepričalo tudi z zaslišanjem predstavnice omenjenega lizinškega podjetja, je sodišče odločilo, da se avtomobil vrne lastniku – ko bo sodba pravnomočna. Do takrat bo vozilo še naprej v hrambi pri izvršitelju.