Solinarska lepa Vida odprla vrata

Nove terme na prostem in na solinah pomenijo najbolj odmevno letošnjo pridobitev piranskega turizma.

Objavljeno
15. maj 2013 22.30
Lepa Vida na solinah
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Sečovlje - Direktor Soline, pridelava soli d.o.o. Klavdij Godnič je držal besedo: na dan natančno so Soline danes odprle nov turistični talaso center na prostem - Lepo Vido. Prvega dne so imeli kakih deset gostov (v glavnem domačinov), ki so imeli nenavadno srečo: ker so bili prvi in ker terme še ne delujejo v celoti, so imeli vstop prost.

Prvi gostje so se lahko kopali v bazenu (s sončni zbiralniki dodatno ogrevanem) in v bazenih za knajpanje. Niso pa se mogli kopati v slanici, se mazati s fangom na prostem, ker je bilo še nekoliko prehladno. Direktor Klavdij Godnič nam je povedal, da so dan prej prejeli še zadnje dovoljenje ministrstva za zdravje in da imajo zdaj vsa potrebna dovoljenja. Za delovanje s polno močjo potrebujejo nekaj toplejših dni, zato bodo na zdaj napovedane deževne dni - zaprti.

Sicer pa pomenijo nove terme na prostem in na solinah z elementi, ki jih stoletja poznajo solinarji, najbolj odmevno letošnjo pridobitev piranskega turizma. Zanj so Soline namenile približno1,5 milijona evrov.