Šolski evri za ure, zlato, jogo in vino

Šola menda nima za osnovne potrebščine, a izdatkov niso pojasnili.

Objavljeno
09. november 2011 17.56
Posodobljeno
10. november 2011 06.00
Tomica Šuljič
Tomica Šuljič

LJUBLJANA – Osnovna šola Trnovo v Ljubljani je primer, ki potrjuje rek, da slovenske inštitucije delujejo tako različno, kot bi bile na drugih kontinentih, ne pa zgolj na različnih koncih naše ljube deželice na sončni strani Alp. Medtem ko na številnih osnovnih šolah primanjkuje denarja za osnovne potrebe in otroci odraščajo v slabših razmerah, kot bi bile zanje primerne, so drugod kralji na Betajnovi. Oziroma kraljica na Trnovem, če posodobimo.

Predstavitev ravnateljice Irene Kokovnik gre tako: bila je profesorica športne vzgoje in nekdanja atletska trenerka, ki je svoje dni vodila uspešno ekipo atletinj, v kateri sta bili tudi dve olimpijski kandidatki. S trenerskim delom se je začela ukvarjati že kot študentka in predana mu je bila tako dolgo, dokler se ni odločila, da bo mama. Zaradi materinstva je za nekaj let prestopila v učiteljske vrste in poučevala na Gimnaziji Šentvid, kjer pa so zelo kmalu odkrili njene organizacijske sposobnosti in jo postavili za vodjo prehrane. »Tam sem si nabrala ogromno izkušenj, ki mi pridejo zelo prav,« pravi danes, po 13 letih vodenja Osnovne šole Trnovo v Ljubljani, ki velja za zelo dobro.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Med prejemniki sredstev osnovne šole so bili opravljeni nakupi pri priznanem ljubljanskem zlatarju Tomislavu Lobodi za 24.684 evrov.