Spet o gradnji jeseniških stanovanj

Župan predlaga ponovno obravnavo prostorskega načrta za območje TVD Partizan, ki je bil lani jeseni zavrnjen. Javna razprava ni predvidena.

Objavljeno
21. maj 2014 21.27
račič jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Jesenice – Jeseniški občinski svet bo jutri predvidoma obravnaval podrobni prostorski načrt za območje Partizan za gradnjo novih stanovanj, ki ga je občinski svet zavrnil že lani jeseni. Svetnik Tomaž Stare bo predlagal umik točke z dnevnega reda.

Predlog za umik točke

Tomaž Stare pravi, da je bil predlog prostorskega načrta za gradnjo novih 46 stanovanj na območju Partizan lani enkrat umaknjen z dnevnega reda seje, enkrat pa zavrnjen, a »zdaj nas spet posiljujejo z isto temo«. Nov razširjeni predlog predvideva gradnjo stanovanj v etažah nad pritličjem tudi v stavbi nekdanje Kemične čistilnice in pralnice Jesenice, ki je v stečaju, je povedala Ines Dvoršak iz kabineta župana.

Javne razprave ne bo

Na občini z izdelavo podrobnega načrta vztrajajo zaradi določil v decembra lani sprejetem prostorskem načrtu in ker zdaj na območju niso možni posegi v prostor, pravi Dvoršakova. Čeprav na občini pravijo, da gre za nov odlok, javne razgrnitve in javne razprave ne bo. V gradivu za sejo so namreč navedli, da je bila javna obravnava opravljena že lani.

Svetnik Peter Mirc pravi, da o isti temi občinski svet lahko ponovno odloča šele po 12 mesecih, Dvoršakova pa opozarja, da poslovnik ne določa minimalnega roka, v katerem akt, ki na občinskem svetu ni bil sprejet, ne bi smel biti ponovno predložen v obravnavo.

Na Jesenicah je praznih 873 stanovanj

V občini Jesenice je bilo leta 2011 po podatkih statističnega urada 873 praznih stanovanj, nepremičninski posredniki pa menijo, da jih je najmanj 200, od tega samo v nedograjenih blokih na Hrenovici 70.

Na seji bodo obravnavali še predlog načrta komunalnega opremljanja območja Partizan, kar bo po ocenah občino stalo skoraj 800.000 evrov.