Spopad generacij?

Zvezo društev upokojencev je presenetilo, da je Agencija za zavarovalni nadzor začela »delati red na Vzajemni« prav zdaj. Kožuh Novak: Ne vemo, zakaj se je Agencija odločila, da Vzajemno nadzira tik pred izredno skupščino.

Objavljeno
07. oktober 2009 22.31
Milena Zupanič
Milena Zupanič
Ljubljana - Zvezo društev upokojencev (Zdus) je presenetilo, da je Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) začela »delati red na Vzajemni« prav zdaj. »Ne vemo, zakaj se je vtaknila Agencija za zavarovalni nadzor v Vzajemno zdaj, ko smo tik pred sklicem izredne skupščine, v kar smo vložili veliko energije in smo imeli že tudi stroške. Če bi agencija pravočasno ukrepala, naša akcija ne bi bila potrebna,« je ocenila Mateja Kožuh Novak, predsednica Zdusa, ki pričakuje od AZN, da bo obvestila o svojem ukrepanju tudi Zdus kot predstavnike lastnikov.

»Če bo AZN vodila postopek, kot smo izvedeli iz medijev, pričakujemo, da lastniki Vzajemne ne bomo imeli še naprej takih težav, kot smo jih imeli z dosedanjim predsednikom uprave Boštjanom Averjem. Ključna težava je bila, da je delal brez lastnikov. Domnevam, da tudi agencija brez lastnikov ne sme delati. Čakamo klic iz agencije, da se usedemo in pogovorimo,« je dejala predsednica Zdusa Mateja Kožuh Novak.

Več si preberite v tiskani izdaji četrtkovega Dela.