Športnim objektom Maribor za prvo pomoč 110 tisočakov

Pomočnik direktorja ŠOM je pred dnevi ocenil, da bi za normalno poslovanje do konca leta potrebovali 200.000 evrov.

Objavljeno
28. oktober 2014 19.32
Posodobljeno
28. oktober 2014 20.00
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor – Alarmantno finančno stanje občinskega zavoda Športni objekti Maribor (ŠOM) naj bi že kmalu popravila finančna injekcija mariborske mestne občine. Od te naj bi predvidoma naslednji teden dobili 110.000 evrov.

Pomočnik direktorja ŠOM Aleš Antolinc je pred dnevi sicer ocenil, da bi zavod za normalno poslovanje do konca leta nujno potreboval 200.000 evrov, a kljub temu računa, da se bodo lahko izognili novim odklopom energentov in v roku izplačali oktobrske plače zaposlenim.

Pod okrilje ŠOM spada vrsta pomembnih objektov: Dvorana Tabor, Ledna dvorana, kopališči Pristan in Mariborski otok, Ljudski vrt, Hipodrom Kamnica itd. Likvidnostne težave so tudi posledica tega, da občina zavodu namenja manj denarja.

Na naše vprašanje, koliko od načrtovanega denarja v letošnjem proračunu za ŠOM je zavod že dobil in kaj je razlog za zmanjšanje, z občine včeraj nismo prejeli odgovora, je pa župan Andrej Fištravec že prejšnji teden poudaril, da bo treba »pregledati učinkovitost dela organov upravljanja javnega zavoda ŠOM«.