Središče Rogaške Slatine jeseni z novim izgledom

Nov objekt bo imel 1207 kvadratnih metrov neto površine, celotno območje novogradnje pa več kot 4000.

Objavljeno
24. julij 2013 16.37
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica

Rogaška Slatina – Za malo manj kot 1,8 milijona evrov bodo do jeseni v najstarejšem slovenskem zdraviliškem kraju precej spremenili središče mesta, saj so začeli projekt Povečanje aktivnosti centra Rogaške Slatine.

Za ureditev središča pri avtobusni postaji in osrednjega Zdraviliškega trga je občina, ki jutri praznuje občinski praznik, dobila skoraj 650.000 evrov iz evropskega razvojnega sklada, 556.000 evrov pa iz državnega proračuna.

Projekt sestavljajo štirje različni sklopi, od pokrite tržnice, parkirne hiše z razgledno teraso, do prenove dela avtobusne postaje. Nov objekt bodo zgradili med avtobusno postajo in nekdaj znamenito restavracijo Pošta, ki prav tako dobiva novo podobo, za kar se je odločil zasebni investitor.

V zadnjih letih za posodobitve 15 milijonov evrov

Nov objekt bo imel 1207 kvadratnih metrov neto površine, celotno območje novogradnje pa se razsteza na več kot 4000 kvadratnih metrih površine. Pri novogradnji bodo morali nekoliko spremeniti tudi prometni režim, za dva perona bodo zmanjšali avtobusno postajo, novozgrajeni objekt bo prilagojen invalidom.

Čeprav je mesto utesnjeno zaradi železniške proge in stare obvoznice, občina uspešno posodablja zunanjo obvoznico proti Rogatcu in mejnemu prehodu v Dobovcu. V zadnjih nekaj letih so z ureditvami parkirne hiše, kolesarskih stez, krožišč in drugih cestnih povezav, za posodobitve porabili približno 15 milijonov evrov.

Pri tem je občina uspešno pridobivala denar iz Evropskih razvojnih skladov in od države. Župan Branko Kidrič je prepričan, da jim vseh teh projektov ne bi uspelo izpeljati brez državne podpore.