Stop Communism Mafia tokrat v bran Drnovšku

Civilna iniciativa Stop Communism Mafia je podala ovadbi še proti več poslancem DZ in Tomu Križnarju, ker naj bi ti s svojimi dejanji sramotili predsednika Drnovška.

Objavljeno
26. februar 2007 22.06
Tomo Križnar in Janez Drnovšek
Ljubljana - Civilna iniciativa Stop Communism Mafia, ki je minuli teden na ljubljansko okrožno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper predsednika republike Janeza Drnovška, je danes podala ovadbo še proti več poslancem DZ, ker naj bi ti z zavrnitvijo Mitje Gasparija za guvernerja Banke Slovenija sramotili Drnovška. Ovadili pa so tudi Drnovškovega odposlanca Toma Križnarja, ker naj bi med bivanjem v sudanski pokrajini Darfur prav tako sramotil predsednika, je poročal Radio Slovenija.

Kot je znano, je v četrtek na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani prispela anonimna kazenska ovadba zoper Drnovška, ki jo je poslala civilna iniciativa Stop Communism Mafia in predsednika republike bremeni suma treh kaznivih dejanj. S pomilostitvijo nekdanjega direktorja družbe Hit Danila Kovačiča naj bi predsednik zlorabil svoja pooblastila. Vlagatelji pa so prepričani tudi, da je predsednik države za pomilostitev prejel podkupnino. Drugi del ovadbe pa se nanaša na domnevno vzbujanje sovraštva, razdora ali nestrpnosti, saj naj bi Drnovšek s svojimi besedami v Ambrusu žalil verska čustva krajanov.

Urad predsednika republike pa je v dogovoru s predsednikom Drnovškom v petek na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zoper civilno iniciativo Stop Communism Mafia podal prijavo suma storitve kaznivega dejanja sramotitve predsednika.