Štrajn bo pobudo danes predstavil tudi Kacinu

Darko Štrajn, predsednik Liberalne akademije, se bo danes s predsednikom LDS Jelkom Kacinom pogovarjal o svoji pobudi, da bi se še pred kongresom sestali ključni predstavniki sprtih strani v stranki.

Objavljeno
28. december 2006 07.00
Darko Štrajn, predsednik Liberalne akademije, se strinja, da so bile pritožbe Delovih novinarjev o izvajanju cenzure v tej časopisni hiši utemeljene
Ljubljana – Darko Štrajn, predsednik Liberalne akademije, se bo o svoji pobudi, da bi se še pred kongresom LDS (ta bo 27. januarja) na tako imenovani klavzuri sestali ključni predstavniki sprtih strani v stranki in se poskušali dogovoriti o morebitni rešitvi iz krize, danes pogovarjal s predsednikom LDS Jelkom Kacinom. Ta pa bo po vrnitvi z dopusta danes sprejel tudi pred kratkim izvoljeno vodstvo ljubljanske LDS.

Potem ko je Štrajn sprva predlagal, da bi bilo srečanje ključnih akterjev v LDS prišlo 6. januarja, je včeraj povedal, da bo sestanek zaradi odsotnosti tistih, katerih prisotnost bi bila skorajda nujna, najverjetneje teden dni pozneje, torej 13. januarja. Kot pravi predsednik Liberalne akademije, je odziv na pobudo za takšno srečanje v stranki večinoma pozitiven. To je po svoje tudi pričakoval, »vsekakor pa me je presenetilo zanimanje javnosti za ta dogodek«. Štrajn se bo sicer danes o pobudi pogovarjal s predsednikom LDS, pa tudi z generalno sekretarko stranke Meto Vesel Valentinčič. Medtem ko vse kaže, da srečanje bo, še ni dorečeno, kdo naj bi bil na njem dejansko prisoten. Vsekakor bi tam morala biti Jelko Kacin kot predsednik stranke in Anton Rop kot vodja poslanske skupine LDS, meni Darko Štrajn. Ob tem dodaja, da bi to moral biti nekakšen študijski krožek, kjer bi se v miru in strpno pogovorili o najprimernejši rešitvi iz globoke krize, v kateri se je v tednih po lokalnih volitvah oziroma v predkongresnem času znašla liberalna demokracija.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!