Strela udaril v hišo, voda zalila OŠ Vrhovci

Zaenkrat je največ padavin padlo v Posočju, vendar količine niso alarmantne.

Objavljeno
09. september 2013 14.19
rsi*SOBOTNA
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Ljubljana - V Miznem Dolu pri Vrhniki je zjutraj strela udarila v stanovanjsko hišo in poškodovala električno inštalacijo. V Ljubljani pa je voda zalila jedilnico Osnovne šole Vrhovci, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po podatkih dežurnega meteorologa Jureta Cedilnika trenutno dežuje v osrednji Sloveniji in na severovzhodu. Dežuje tudi na severozahodu, delu Primorske in Notranjske, medtem ko je na jugovzhodu in Obali še suho. Poplav kljub dežju ni za pričakovati, možne pa so težave z meteorno vodo.

Poplav ne pričakujejo

Zaenkrat je največ padavin padlo v Posočju, vendar količine niso alarmantne. Tudi drugod po Sloveniji ni za pričakovati takšnih količin padavin, da bi prišlo do poplav. Morda bodo ponekod težave z meteorno vodo, kakšnih hudourniških poplav ali razlivanj rek pa ne pričakujemo, pravi dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

Oblačno in deževno vreme se bo sicer danes še nadaljevalo. V torek lahko pričakujemo povečini suho vreme, nekaj padavin bo le na zahodu Slovenije. V noči na sredo pa bo Slovenijo zajela nova fronta, ki prinaša ohladitev.