Študentska tržnica prvič tudi v Mariboru

Sodelujoči klubi bodo predstavili svoj kraj, regionalne značilnosti, klubske projekte ter značilne kulinarične dobrote svojega okoliša. Na prireditvenem prostoru bodo potekale predstavitve društev, športnih sekcij in ostalih organizacij, ki skrbijo za obštudijske dejavnosti.

Objavljeno
06. oktober 2009 09.00
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Maribor -  Zveza študentskih klubov Vzhodne Slovenije bo po vzoru vsakoletne Škisove tržnice v Ljubljani tokrat prvič organizirala Klubsko tržnico Maribor 09. Prireditev se bo odvijala v popoldanskih urah na mariborski tržnici v centru mestu. Na tržnici se bodo poleg klubov iz vzhodne Slovenije predstavili tudi klubi iz ostalih slovenskih regij.

Kot so sporočili iz Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis) bo na prireditvenem prostoru postavljenih 18 stojnic, na katerih se bodo predstavili klubi študentov iz Ormoža, Lendave, Slovenskih goric, Slovenske Bistrice, Celja, Laškega, Žalca, Hrastnika, Novega mesta, Velenja, Kranja, Škofje Loke, klubi koroških, prekmurskih, prleških in posavskih študentov ter Klub študentov šmarske regije in Obsotelja.

Koncept prireditve je vpleten v slog mariborske tržnice, ki je zasnovana v treh nivojih. Na osrednjem nivoju se bodo na stojnicah predstavljali klubi, zgornji nivo je namenjen predstavitvi sponzorjev in študentskih organizacij, na spodnjem nivoju pa se bodo odvijala športna tekmovanja med klubi za bogate nagrade v ulični košarki, nogometu na blazini, šahu ter merjenje moči udarca z žogo. Čez dan bo prireditev povezoval mariborski moderator Eyeceeou, za vzdušje pa bo skrbel DJ Ali, v večernih urah pa bo program popestril nastop skupin Division in Dej še'n litro.