Styria pripravlja nov časopis

Avstrijska medijska hiša Styria naj bi se nameravala razširiti na slovenski medijski in internetni trg. Med drugim pripravljajo tudi novi dnevni časopis.

Objavljeno
13. februar 2007 18.27
Ljubljana - Namestnik odgovornega urednika pri poslovnem dnevniku Finance Goran Novkovič odhaja k Styria Media International AG, so v današnji izjavi za javnost sporočili iz Styrie. Novkovič naj bi poslej kot novoimenovani odgovorni urednik pripravljal projekt Styriinega dnevnika v Sloveniji. Kot so v začetku februarja pisale Finance, naj bi Styria za letos načrtovala vzpostavitev lastne distribucijske mreže, projekt novega časopisa pa predvidevajo v prihodnjem letu.

Novi časopis naj bi bil slovenska različica hrvaškega tabloida 24-časa, ki je na hrvaškem trgu prisoten dve leti, v tem času pa je postal časopisna uspešnica.

Avstrijska medijska hiša Styria naj bi se nameravala razširiti na slovenski medijski in internetni trg. Medijski koncern, ki pri nas že izdaja brezplačni tednik Žurnal, naj bi se pogajal o nakupu slovenskega internetnega iskalnika najdi.si, česar pa prvi mož Styrie Horst Pirker takrat ni želel niti potrditi niti zanikati. Styria je sicer na slovenskem internetnem trgu prisotna že od lani, ko je skupaj z norveško založniško skupino Schibsted kupila podjetje Megaklik, ki opravlja tudi internetne dražbe.