Svet bolnišnice imenoval Lavreta

Svet bolnišnice Slovenj Gradec je na današnji izredni seji za v. d. poslovnega direktorja bolnišnice soglasno imenoval sedanjega v. d. strokovnega direktorja bolnišnice Janeza Lavreta.

Objavljeno
19. januar 2007 14.28
Vršilec dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice v Slovenj Gradcu Vladimir Topler
Slovenj Gradec - Potem ko vlada na četrtkovi seji ni dala soglasja k imenovanju Vladimirja Toplerja za poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je svet bolnišnice na današnji izredni seji za v. d. poslovnega direktorja bolnišnice soglasno imenoval sedanjega v. d. strokovnega direktorja bolnišnice Janeza Lavreta. Funkcijo bo opravljal do imenovanja novega poslovnega direktorja, ki ga bodo izbrali z javnim razpisom, objavljenim v kratkem.

Za neimenovanje krivo izplačevanje zdravniškega dodatka
Kot je znano, vlada včeraj ni izdala soglasja k imenovanju Toplerja na osnovi lanskih ugotovitev računskega sodišča. Slednje je namreč ugotovilo, da bolnišnica z izplačevanjem zdravniškega dodatka Toplerju hudo krši načelo dobrega poslovanja.

Vladimir Topler, ki je koroško bolnišnico vodil osem let in pol, je danes ponovno poudaril, da je bila njegova plača izplačana v skladu s pogodbo, ki jo je pripravilo ministrstvo za zdravje in jo je podpisal tudi predsednik sveta bolnišnice Mirko Vošner. Dodal je, da so podobno zdravniški dodatek izplačevale tudi ostale slovenske bolnišnice, v katerih je direktor opravljal tudi delo zdravnika
.
Da je bila plača Toplerju izplačana v skladu s pogodbo, pripravljeno na ministrstvu za zdravje, je poudaril tudi od včeraj novi član sveta bolnišnice Janez Remškar z ministrstva za zdravje, ki v 11-članskem svetu bolnišnice zastopa vlado oz. ustanovitelja.

Toplerju izrekli besede podpore in zahvale

Kljub temu, da Topler zaradi neizdanega soglasja vlade ni bil imenovan za direktorja, čeprav ga je svet bolnišnice v okviru razpisa 30. novembra lani med petimi kandidati izbral za to mesto, so nekateri člani sveta Toplerju danes izrekli besede podpore in zahvale. Med drugim je predstavnica zaposlenih v svetu Cirila Slemenik Pušnik dejala, da je glede na rezultate Toplerjevega dela presenečena nad odločitvijo vlade. Predstavnik Mestne občine Slovenj Gradec Bogdan Kutin pa je menil, "da bi se zadeva lahko tudi drugače izpeljala", glede na to, da je bil Topler vršilec dolžnosti dlje časa.

Člani sveta, med njimi so od četrtka po odločitvi vlade štirje novi, so predlog, da funkcijo v. d. poslovnega direktorja začasno prevzame Lavre, podprli soglasno. Zaradi bolniške odsotnosti se seje ni udeležil, po Vošnerjevih besedah pa je sprejel to funkcijo. Lavre je bil za v. d. strokovnega direktorja bolnišnice za eno leto imenovan s 1. aprilom lani.