Svet policijskega sindikata zaradi neizpolnjenih obvez znova stavkovni odbor

Ena od obvez iz stavkovnega sporazuma, ki so ga sklenili maja, namreč tudi po izteku roka ostaja neizpolnjena.

Objavljeno
01. oktober 2012 23.36
Š. P., Delo.si
Š. P., Delo.si
Ljubljana - Svet Policijskega sindikata Slovenije se je danes preimenoval v stavkovni odbor. Ena od obvez iz stavkovnega sporazuma, ki so ga sklenili maja, namreč tudi po izteku roka ostaja neizpolnjena, je za STA povedal predsednik sindikata Radivoj Uroševič, poroča STA.

Uroševič je pojasnil, da se je 30. septembra namreč iztekel rok, ki so ga v stavkovnem sporazumu določili za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za policiste. Kot je dodal, je vlada sicer imenovala pogajalsko skupino za sklenitev aneksa, a to zanje ni dovolj.

Pričakujejo, da se bodo še v tem tednu sestale vse strani, ki so podpisale stavkovni sporazum, torej predstavniki obeh policijskih sindikatov z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Andrejem Vizjakom. Edino v tem okviru se namreč po Uroševičevih besedah lahko dogovorijo o morebitnem podaljšanju roka.

Uroševič je ob tem dejal, da si želijo, da bi zadevo rešili. Predvideva, da bi do dogovora lahko prišlo, saj da tako pri ministru za notranje zadeve Vinku Gorenaku kot ministru za delo, družino in socialne zadeve Andreju Vizjaku obstaja volja za to, da bi se stvari rešile.

Danes so sicer predstavniki policijskega sindikata imeli pogovore s predstavniki notranjega ministrstva, zaključuje STA.