Svetlikovo ministrstvo se seli v zasebne prostore

Se zgodba ministrice Kresalove in stavbe NPU ponavlja?

Objavljeno
16. november 2011 17.00
Posodobljeno
16. november 2011 17.10
T. L.
T. L.

LJUBLJANA – Ministrstvo za delo, družino in socialno delo bo 282 uslužbencev še pred novim letom selilo s Kotnikove 5 v kakšnih 300 metrov oddaljene prostore na Kotnikovi 28, ki pa so v zasebni lasti, poroča Svet na Kanalu A. Denar – dobrih 105.000 evrov mesečno – se bo tako preselil v zasebne žepe, saj je eden od solastnikov novih prostorov Svetlikovega ministrstva na Kotnikovi 5 Dušan Šešok. V Drnovškovi vladi je bil najprej republiški sekretar za finance, med 14. majem 1992 in 25. januarjem 1993 pa minister za industrijo in gradbeništvo.

Denar bo šel v zasebne žepe in ne proračun

Denar, ki ga bo ministrstvo mesečno odštelo za najem prostorov, pa se bo tako namesto v državni proračun prelili v zasebne žepe. Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes dvomi o gospodarnosto takšne odločitve, na ministrstvu – novinarske ekipe Kanala A danes niso želeli spustiti v nove prostore ministrstva – pa pravijo, da so se za selitev odločili zaradi znižanja stroškov prevoza (zaposleni so bili zdaj razpršeni na štirih lokacijah), boljšega nadzora, varnosti in boljše logistike. Resda pa bo k dobremu delu ministrstva gotovo pripomogla soba za sproščanje, ki je urejena v novih prostorih ministrstva.

Vse skupaj močno spominja na razvpiti primer najema prostorov za nacionalni preiskovalni urad na Dimičevi, ki je odnesel notranjo ministrico Katarino Kresal