Svetniki odstopajo zaradi Romske gostilne

K opustitvi vseh funkcij sta se svetnika odločila zaradi groženj: razbitega vetrobranskega stekla in prerezanih pnevmatik.

Objavljeno
27. november 2013 19.52
Picerija Ču-Ču, 12.11.2013, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor - Predsednica sveta mariborske Mestne četrti (MČ) Magdalena Jožica Lešnik Švajger in podpredsednik Tomaž Kostanjevec sta odstopila iz vseh funkcij v MČ, piše v kratkem sporočilu medijem.

Tako sta se odločila zaradi medijske kampanje, pritiskov in groženj v povezavi s problematiko Romske gostilne, ki jo bodo drugo leto odprli v nekdanji piceriji Ču-Ču v MČ Magdalena.

Ob tem sta omenila še materialno škodo: »Ponoči je neznanec razbil vetrobransko steklo in prerezal obe sprednji pnevmatiki na avtomobilu Lešnik Švajgerjeve.«

»Ves čas sva zastopala apolitično mnenje, ki je bilo glede na dane okoliščine za MČ po najinem mnenju najboljše. In pri tem vztrajava tudi po odstopu. Čas za obsodbo in igranje prestiža manipulacije je sedaj na strani medijev ter tudi vodstva Mestne občine Maribor,« sta zapisala Jožica Lešnik Švajger in Tomaž Kostanjevec ter izrazila upanje, »da bo kdaj obveljala zdrava pamet.«

Po naših neuradnih informacijah naj bi zaradi problematike romske gostilne v kratkem menda odstopili še nekateri drugi člani sveta MČ Magdalena.

Nekateri prebivalci MČ Magdalena nasprotujejo romski restavraciji zaradi slabih izkušenj z Romi, drugi pa, ker želi MČ na lokaciji bivšega lokala Ču-Ču urediti medgeneracijski center. Slednje je zagovarjal tudi svet MČ na čelu z Lešnik Švajgerjevo.